Osnovna škola „Nikola Tesla“ ukratko

 
 

U školskom kampusu koji se prostire na 24.000 m2, škola “Nikola Tesla” nudi potpuni Montessori program školovanja za djecu od 1. do 9. razreda, usaglašen sa Nastavnim planom i programom Republike Srpske.

 

Naša škola prva je privatna osnovna škola u Republici Srpskoj, a u okviru škole se nalazi i Dječiji vrtić i jaslice „Montessori Kindergarten“ za djecu od 1-6 godina.

 

Plan i program rada zasnovan je na nastavnom planu i programu rada za osnovnu školu koji je propisalo Ministarstvo prosvjete i kulture RS, a sprovodi se primarno po pedagoškoj metodi Montessori, uz uvođenje STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) obuke i uz kombinaciju sa drugim nastavnim metodama.

 

Sve što radimo, pratimo i ostvarujemo svakodnevno korigujemo prema djetetovom interesovanju, njegujući ljubav prema učenju i podstičući djetetovu prirodnu potrebu za spoznajom. Puko usvajanje činjenica u Montessori školi ne postoji, mi smo tu da pomognemo djeci se shvate odnose između pojmova, te da uz iskustveno učenje dođu do sopstvenih zaključaka.

 

Učenje je zasnovano na radu u grupama i na individualnim aktivnostima.