Istorijat

Montessori Kindergarten otvoren je u februaru 2015. godine sa svega četvoro djece i četvoro zaposlenih. Prije i nakon otvaranja naši zaposleni su prolazili kroz profesionalna usavršavanja i dobili zvanja Montesori vaspitača i pedagoga. Ova mala predškolska ustanova polako je rasla te u periodu od tri godine okupila preko 25 stručnih saradnika. Oni su svojim znanjem i voljom omogućili da preko 60 mališana uzrasta od jedne do šest godina odrastaju u sigurnom i kreativnom okruženju, u kojem prave prve korake, uče o sebi i svijetu koji ih okružuje, druže se, igraju i pripremaju za školske obaveze.  Među našom djecom uvijek se nalaze i djeca porodica iz inostranstva, različitih nacionalnosti, kultura i rasa, što je našem vrtiću dalo multikulturalni aspekt. (link za foto galeriju)

 

Djeca redovno posjećuju pozorišne predstave prilagođene njihom uzrastu, posjećuju mnogobrojne kulturne institucije i ustanove (muzeje, biblioteke i sl.), obrazovne ustanove (muzička škola, policijska akademija), posjećuju različite proizvodne pogone, uslužne ustanove, pijacu i sl.  Redovno odlaze na izlete u prirodu i na zajednička skijanja. Sve ove aktivnosti povezale su djecu, ali i roditelje u jednu čvrstu zajednicu. Roditelji se rado uključuju u aktivnosti vrtića, tako da su uz našu podršku održali nekoliko uspješnih radionica u vrtiću: o zdravlju i higijeni; o sigurnosti na brodu i životu na velikim kruzerima; o govoru i držanju tijela pred kamerama; o raznim oblicima plesa i drugo. (link za foto galeriju)

 

Održali smo nekoliko interaktivnih radionica za djecu, za roditelje, ali i za bake/djedove, tetke i druge članove djetetove porodice. U saradnji sa institucijama u našem gradu, organizovali smo korisna savjetovanja sa pedijatrom, stomatologom, logopedom, kao i sa našim timom stručnjaka o primjeni Montesori metodologije kod kuće. (link za foto galeriju)

 

Tokom 2017. godine, osnivač Montessori Kindergartena, uz podršku svoje porodice i roditelja vrtića, pokrenuo je inicijativu za osnivanje Montesori osnovne škole, prve privatne osnovne škole u Republici Srpskoj, koja će nositi ime Nikole Tesle.

 

U maju 2017. godine kompanija Del Mestri postala je vlasnik nekretnine koja je predviđena za kampus, na Petrićevcu, na adresi Njegoševa 45a, te krenuo sa izgradnjom kampusa u proljeće 2018. godine.